Med risk för att låta gnällig,,,

Okej, magen börjar kanske ge med sig nu, men självklart dyker flera problem upp, idag stavas det nackspärr,,,

Redan igår var jag stel i nacken, men det gick att genomlida. Nu kan jag fan inte se mig för om jag ska över gatan! Måste vrida hela kroppen, muppigt värre=( Dessutom ska jag jobba om nån timme, skulle kanske ha sjukanmält mig, men jag behöver dom här sista timmarna i augusti och jag ska inte vara på det tyngsta stället ikväll, så det får gå endå. Länge leve panodil!

Annars igår så firades min farmor, 92 bast och bor hemma, inte alltför illa! I och för sig behövde vi påminna henne om vad hon fyllde, men allt som allt gick det bra=) Senare på dagen var det dax för en annan farmor, Rogers. Hon bor i Olshammar så det blir inte att man kommer förbi så ofta. Där tittade vi på finnkampen och snackade lite rent allmänt. Kajsa, deras boxer fick sin beskärda del av uppmärksamheten med såklart=)

Nä, nu ska jag göra nåt annat en stund innan jobbet, ha en trevlig måndag på er!

@}-,--


Min kropp är inte min kompis,,,

För en vecka sedan ungefär kunde jag glatt konstatera att förkylningen hade gett med sig, men det var en kort stunds lycka,,,
Ungefär då började jag må illa, handikappande illa. Så fort jag åt något mådde jag skit, inte så att jag spydde eller så, men nästan. Magen var i uppror vad jag än gjorde, ibland gick det att ignorera, men då och då var jag tvungen att liksom ta en paus och bara andas.
Det blev att gå till affären och köpa provivadrycker, skorpor, vitt rostbröd och A-fil, allt för att inte maten skulle rinna rakt igenom mig, fan knappt att jag vågade gå utanför dörren.

I går mådde jag bra igen, kännde mig faktiskt toppen=) Tog en lunch på stan med Hanna, Zandra och Emma, mådde fortfarande bra. Gött, finally frisk lixom!
En eftermiddag tillsammans med min bil och irriterande bromsrör, fastrostade bultar och knäckebröd istället för golv(?), jag mådde fortfarande bra så det fanns inget som kunde få ner mitt humör, inte ett någe.

I dag skulle vi fixa det sista med bilen, nu gick inte det riktigt som vi ville då vi behövde en del till, men jag kännde mig pepp endå.
Sen åt jag frukost, det skulle jag inte ha gjort. Det dröjde väl fem minuter innan illamåendet satte igång igen=(
Resten av dagen har varit en plåga, kramp i magen hela tiden. Lite glad är jag endå, jag vet nämligen om att min lilla bil kommer bli färdig senast onsdag, men just nu känns det som en klen tröst...

@}-,--

Var är alla jobb?

Någon som vet?
Jag blir i allafall inte bokad längre, fastän jag typ raggat upp fler platser att vara på,,,,
Nu har det varit skönt en stund, då jag inte har varit hundra-procent-frisk-sen-förkylningen, men nu vill jag jobba! Ett par fler timmar innan månaden är slut skulle inte vara helt fel,,,

Idag har jag gnott under badkaret så att det inte behöver göras så noga innan vi flyttar, kunde ju vara idé att ta ett tag bakom spisen med kanske, vi får se.

@}-,--

Jävla telefonförsäljare!

Förut ringde en fjant för att pracka på mig allehanda 'smidiga kosttillskott och naturliga preparat'. Jag var bara tvungen att säga som det är; 'Varken jag eller min sambo äter sån skit, vill jag ha grönt the så dricker jag det, vill jag ha omega3 så äter jag en fisk, Jag är inte intresserad!'

Nu precis ringde en komiker och försökte sälja en sjukförsäkring till mig, en sjukförsäkring!
Med glad röst berättade han att dom flesta försäkringar inte täcker upp så bra om man får canser, och att var tredje person idag kommer att få canser, men som tur är så överlever nio av tio som fått canser....Han bara babblade på, ingen hejd. Undrar hur många han ringt till idag, om var tredje får canser så kanske var sjätte/sjunde som han snackat omkull hade canser just då,,,,
Efter ett tag kunde jag avbryta honom för att säga lite snabbt att jag inte var intresserad, vem orkar vara telefonförsäljare??
Just det,,, lillsyrran=)
Men hon har ju aldrig ringt till mig!

Om en och en halv månad har vi ingen telefon längre, ser fram emot det!

@}-,--

Hår, hår, hår, hår,,,

Jag vill göra något åt/med mitt hår!



Den här är nog genomförbar, kanske,,,,
Idag har jag ingen frisyr, har faktiskt inte haft det på flera veckor,,,


Men mitt hår är inte direkt rakt, det virvlar sig och böjer sig åt alla håll, sen har jag inte råd att klippa mig just nu. Vinner man lite pengar på torsdag så kan man kanske färga iaf. Mörkbrunt med svarta slingor? Vore trevligt, höstigt...

@}-,--

Halloj,,,?

Tänkte bara att jag skulle ge ifrån mig ett litet livstecken. Det var ju ett tag sen sist.


På fredagen var jag förbi en sväng hos Ewa, hade inte varit där på jättelänge då jag har haft min förkylning, så när lägenheten skulle invaderas av eventuella framtida hyresgäster visste jag precis vart jag skulle ta vägen=)

Zanna och Theo var där också, när jag dök upp satt Theo och röjde bland makaronbumlingar med grävskopan, how cute?


Roger kom även han dit efter praktiken, han tog med sig tandvärk...

Han ringde och fick en tid direkt, så det var bara att åka. Domen? -Inflammerad visdomstand. Penicillin i tio dagar och sedan utdragning den sjunde. Nice, i och med att tanden precis brutit igenom så hade det inte att göra med regelbundna tandläkarbesök, men det var på tiden,,,kanske tio år sen sist? Fy Roger!


Dagens aktivitet har varit operation 'fixa Lindas bil', tyvärr har detta avstannat då vi är i behov av både delar och pengar, så det får bli mer nästa helg=)

Eftersom både Irja och Mathe har fyllt år så trotsade vi regnet och grillade en bit, konstigt nog regnade det bara just under grillningen??? Men det ska väl vara så,,,


Väl hemma så däckade jag, mådde skitilla, så det vara bara att ducha och gå å lägga mig, så pass social var jag, vaknade när Mathe och Elin skulle hem,,,=)


Nu ska jag nog lägga mig igen, hejsvejs!


@}-,--


En liten ljusglimt

Jag har precis pratat med bemanningen, fast inte på äldresidan utan mot sociala resurs,,,, Dom ville mer än gärna ha med mig att göra=) Jag nämnde att jag hade gjort praktik på Kalkstensvägen i dec 2007 och hon i telefon blev eld och lågor! Tydligen hade dom jättedåligt med vikarier där, kanske dyker jag upp inom en snar framtid där=)

Vad jag minns av det stället så går verksamheten ut på att hjälpa brukarna att stå på egna ben och klara ett eget hushåll. Rent praktiskt innebär det att man ska hålla händerna bakom ryggen så mycket som möjligt (svårare än man tror), mest vara med och stötta, peppa och finnas där om det skulle vara något.

På äldresidan verkar dom vara så fastkörda på sina boenden, det finns aldrig något behov nånstans om man frågar dom, men frågar man dom som faktiskt jobbar där så är det jättesvårt vissa dagar att få tag i vikarier. Sånt blir jag så trött på.
Man kan inte spara in hur mycke som helst på personal om ställen riskerar att stå utan när det krisar,,,, bara för att det ser bra ut på papper...

@}-,--

Segt

Idag tog jag ut bilen på en liten tur, behövde hälla i lite luft i däcken.  Efter besöket på shell skakar den inte lika mycket när man kör. Och det är ju bra=)
Jag kom på att det inte låter så mycke om man svänger till vänster, men eftersom vägen ibland svänger till höger kan det ju vara svårt,,,=P

Efter maten här hemma gick jag och tog en liten tupplur, sov som en stock i en och en halv timma! Sen när jag vaknade parkerade jag i soffan en stund, bara för att somna igen! Fan, jag har sovit bort hela kvällen, typat... Undrar om man kan sova i natt sen, sånt som märks antar jag,,,




Gårdagen

Jag, Emma och Emmie var på bilbingo igår, ingen vann nåt men vi höll på att skratta ihjäl oss...
Vilken dialekt!

...Tjuguevtevååeööö = 22

Ajajaj,

Senare på kvällen var Martin ock Sofie här på tacos och film, Martin hade inte sett Peter Pan, så den fick det bli. Sen blev det en vända Wii, vissa är värre förlorare än andra, men vi behöver inte nämna några namn,,, ;-P

Nu ska jag ta tag i dagen och förklara krig mot min hosta.

@}-,--

Snabbis

Sitter vid datorn en liten stund fast jag inte har tid,,,
Måste göra mig iordning så gott det går med denna förkylning. Om en halvtimma ska vi dra till Mekonomen för att hämta ett bakhjulslager och sen är det Mathias födelsedag som gäller.
Det blir smörgåstårta,,,=)

Oooh, bråttom, bråttom,,,

@}-,--

Bilbingo

Jag och Emma var på bilbingo ikväll, det var knappt att jag pallade med det, men nåt skoj ska man väl få ha? =)

Från början skulle vi sitta ute i varsin brasse-stol, men den planen fick vi överge när regnet kom,,,
Konstigt nog regnade det in på min sida,,,, Fick sitta som en ostbåge för att inte få vatten över hela bingobrickan=P Men kul var det. Emma var grymt nära hela tiden, men det var jag som vann =D



Dom pengarna ska jag köpa en spindelled för, kanske redan imorrn??

Nu ska jag nanna kudde efter min ritual med nässpray, hostmedicin och panodil. Bara tandborstning kvar.

@}-,--


Död dag,,,

Idag tänkte jag göra en del, vaknade vit halv tio och allt. Men efter att jag plockat in rendisken i skåpet var jag klipp slut, totalt nere för räkning.

En liten vända till affären klarade jag av, behövde ju toapapper,,,, Däckade en stund och sen kom Roger hem och väckte mig. Sen gick vi och la oss i sängen en stund=)
Morsan var förbi med en burk panodil, vilken ängel,,,

Snart är det väl dags för nåt käk, börjar bli hungrig faktiskt,,,

Som sagt, en riktigt död dag,,,

@}-,--

Nämen hejsan=)

Efter en underbar helg i Skara med klanen Johansson och två dagars jobb känner jag nu en briljant förkylning på G. Det värsta är att alla febernedsättande medel lyser med sin frånvaro i skåpet, nåt jag måste skaffa hem, kanske imorgon??

Idag har jag varit på jobbet och sen hos min mor. Jag kom med lådor till hennes flytt och vi packade ner bytesporslin till mig och Roger. Vårt beiga IKEAporslin mot morsans röda från le Poterie (eller vad det hette, nåt samlarporslin eller liknande)
Sen hämtade vi två grå hyllor med, blir nog kalas i köket sen=)

När alla kommit hem Matte, Elin, Roger och jag käkade vi och drog sen iväg för att sträcka ut en hjälpande hand till Hanna och Patte. Deras båt mådde inte så bra och igår skulle det lagas, men delen var fel så det var på't igen idag=)
När allt väl var på plats ville inte båten starta,,, batteritorsk!
Det ordnades med ett extra batteri från Rogers bil som tur var =P

Fast, det var inte slutet gott, allting gott,,,

Hemska vågor på sjön tvingade Hanna och Patte i hamn igen, så vi for tillbaka för att hämta hem dom, jupp =)

Såå,
hemma och bloggandes, snart sovandes,,, På tok för mycket att göra imorrn, blä, Sen måste jag ju bli frisk med,,,

@}-,--

Mobil blogg

Sitter just nu i husbussen på väg till skara. Vädret är kanon för en längre tur, än så länge:) Det här kommer bli så roligt, en hel hög med folk som är leksugna till max. Ålder från tre till 67... Skoj;) hörs senare, hej @)-,--

Blä vad jag är seg,,,

Imorgon klockan fem över tolv är jag en av de lyckligare på Guds gröna,,,
Inte jobba förrens på måndag eftermiddag igen *yeay* En ledig helg full av lek och bus i Skara=D

Okej, jag tror världen är redo för en liten nyhet,,,=)

Jag har köpt en bil. Det är en liten tvålkopp med tre dörrar och liten bensinförbrukning.
Suzuki swift -91.
Den är faktiskt rätt söt=)

Lite grejjor ska fixas innan farbror besiktaren tycker att den är helt okej, men jag tror att det var ett bra köp endå, kostade mig två tusen riksdaler. Sen var det 20 liter bensin i tanken med=) Woho!

Näni, nu har jag annat för mig, typ lite sömn och så, allt för mig på ett tag, tje'ne!

@}-,--

Kvällsnöje


Apelsinsaft, popcorn och film=)









@}-,--

Jahopp

Hehe, vi ska flytta till mindre men har fler möbler än någonsin förr=)
Var och hämtade ett skåp hos morsan förut, ett som vi ska ha i köket sen. Det betyder att skafferifrågan är löst som det ser ut. Nice.
Tror inte att bokhyllorna får följa med, men vi har fått tag i vägghyllor och ett väggskåp, efter min rensning räcker det nog=) Låna en bra betongborr bara, vore trist om sakerna bara blir stående,,,

Nog om detta, tvätten kallar!

@}-,--

Sjuk?? Nää,,,eller?

Senaste dagarna har det varit lite si och så med öron, näsa och hals, mest på mornarna och kvällarna/nätterna. Jag har fått erfara att jag är långt ifrån ensam om detta, tydligen är det en förkylningsvåg som drar över arbetskamrater, deras barn och även en del av mina egna vänner. Too bad,,,

Jag hoppas bara att jag inte ska bli drabbad hårt, och om jag blir det så måste jag vara frisk nästa helg!
Inte kan man leka på Skara sommarland när man är sjuker, speciellt inte i vattnet,,,

*Viljestyrka, svik mig inte nu!!*

Sultar lite på en bafucin och hoppas att det släpper,,,

Imorgon=jobb på kvällen igen, men på förmiddagen ska jag låna en laddare av farsan så jag borde nog knyta mig snart.
En laddare kan vara bra att ha om man är oladdad=P
...Hihi...
Den som lever får se.

@}-,--

RSS 2.0