K-märkning

K-märkningen innebär att en byggnad eller liknande (bro, mur...) har varit viktiga eller haft annan stor betydelse för svensk kultur. Tanken är att en k-märkt byggnad inte ska rivas för att den är gammal, att den inte får ändras, byggas om eller byggas till. Den ska sparas som den är.

Vilket slöseri! Jättefina byggnader förfaller på grund av k-märkningen, man får knappt måla om, fixa fasaden eller taket,,, Massa pappersarbete ligger ivägen.

Ta bara den gamla macken vid McDonalds här i stan, den skulle lätt kunna göras om till bostad, en etta eller tvåa att hyras ut till den som vill bo någorlunda centralt och inte har nåt emot livet på kvällarna. Man skulle kunna behålla utseendet på kåken, nytt färglager i samma nyans är väl inte att förstöra? Dra ny el kan ju inte vara så farligt heller, brandrisken minskar ju... Tror ju inte att dom har satt in jordat innan,,,

Det är väl en allmän uppfattning att saker håller längre om dom tas om hand.

Visst, det finns k-märkta byggnader som fortfarand är i bruk, men det borde vara fler! Tomma lokaler när det är bostadsbrist,,,usch!

@}-,--

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0