Hmm, det får väl bli så då

Från att ha varit på minus när jag tog hela hushållets ekonomi på mina axlar så har Roger och jag snackat en del. En del av hans räkningar får vänta ett tag, några veckor bara, tills pengarna kommer.
Det medförde att vi idag hade råd att åka till Citygross iallafall, så nu kan vi äta middag i tre veckor till.

Jag är inte helt nöjd med denna lösning, men det får väl gå. Roger tyckte inte att jag skulle betala några av hans räkningar, men jag stod på mig, och eftersom han böjde sig så får väl även jag böja mig en aning. En kompromiss.

Jag skulle lika järna kunna vara en sån som tycker att hans ekonomi är hans problem, men så är det ju inte.
Vi valde att bli sambos, då får väl vi lösa våra ekonomiska trubbel tillsammans. Så.

Ha det!

@}-,--

Minus!

Jag hade tänkt att åka till Citygross för att storhandla, jag hade en treveckors-matsedel och en inköpslista.
Nu blir det inte så.

Dom senaste dagarna har vi ätit samma jävla köttfärssås, med makaroner, spaghetti,,, Idag ska jag röra i vita bönor i tomatsås, så ska vi ha ris till. Skoj?
Ljuspunkten var detta datum, löning. Datumet då vi kunde betala räkningarna, titta en stund på pengarna på kontot och sedan åka för att handla. Ny mat. Färsk frukt.... Mjölk!
Nu blir det inte så.

En liten miss i kommunikationen medför att det inte dyker upp några pengar på sambons konto, dom kommer, det är inte det, men inte nu. Således bör räkningarna betalas helt och hållet från mitt konto, inte så konstigt, det är väl så man gör? Men.
Summa summarum = -400 kr.
Inte troligt att det blir någon mat inköpt innan sambons pengar ramlar in,,,

Det kom som en kalldusch när han sa hur dom hade gjort med F-kassa-papprena. Hade jag vetat lite tidigare så kunde jag säkert ha upplyst om hur det funkar. Då kanske man kunde ha gjort någonting.

Blir att totalrensa kyl, frys och skafferi.
Men nöden är uppfinningarnas moder, kan bli nya spännande rätter.*Nervöst skratt*

Who am I kidding, this suck!

@}-,--


Måste vara det roligaste jag läst!

På riktigt, riktigt länge;

Kolmården har fått tillökning, det är ju roligt men inte så hysteriskt roligt, det kommer här:

I en notis i Dagens motalatidning:
NORRKÖPING. På onsdagseftermiddagen föddes en liten noshörningskalv i Kolmårdens djurpark. Kalven väger 70 kilo och mår liksom mamman bra.
-Det är extra positivt att det blev en kalv, de flesta noshörningsungar som föds i fångenskap är tjurar, säger djurvårdaren Andreas Levenstam till TV4 Nyheterna Norrköping.

Såg ni? Hur kul som helst! Om jag var reportern från TV4 Norrköping skulle jag smälla av, sen skulle jag med allvarligt ansikte fråga;
Jadu, Andreas, vad hade du väntat dig? En kattunge?

@}-,--

Jobb i mängder?

Något måste vara fel. Idag jobbade jag ett långpass, typ 9 timmar. Favvo-avdelningen. Sån tur har jag sällan. Sen har jag nyss lagt på telefonen, ska jobba inatt. Vak.
Inte det roligaste på denna jord. Men det är något som måste göras.
Trodde iofs att det skulle dröja en stund till, jag kanske gör något olagligt nu? Å andra sidan så finns det personliga assistenter som jobbar 24-timmarspass. Å, jag vet inte.
Sånt som märks imorrn när bemanningen får höra.

Imorrn ska jag för övrigt sova. Massor.

@}-,--

Varför får man alltid delar över?

Jag bestämde mig för att dra tummen ur ****** och spika dit telefonsladden. När jag närmade mig slutet, end of the line, upptäckte jag att den var för lång,,,,
Why?
Dom hade ju bara tagit bort den innan tapetseringen när dom gjorde det sist,,, har den blivit längre?

Bara att slå en knut=)

 

Btw, ska jobba ett långpass imorrn!Yeay!

 

Nu blir det säkert pyttetext efter bilden igen!!! Varför???

@}-,--


 

 

 

 


Dagens billiga.

När man är så otroligt rik som vi i detta hushåll blir det lätt sånhär mat i slutet på pengarna.För cirka en tia kronor per portion får man denna gourmet-middag.

Pasta går att hitta billigt överallt, tips: Willys, dom har storpack.
Ketchup är en smakfråga, om man vill vara billig så kan man hitta ett kilo för en tia, men det är som sagt upp till var och en.
Falukorv, denna underbara produkt. Letar man så kan man hitta väldigt billig. Köp storpack och frys in! För en 50-lapp på Willys fick jag två stora ringar, delade varje ring på tre = 6 bitar á 8,333333 (8 och femtio)
Inte illa...

Vad kan man inte göra av falukorv? Steka som den är, fylld i ugn, soppor, grytor, stroganoff,,,gratänger.
Man kan ha vad som helst till också, stuvade makaroner, bara makaroner eller annan pasta, sås och potatis, spenat och potatis, stuvad potatis,,,,, Ris. Ni ser.


Hihi!

Okej, där var jag ironisk. Ett meningslöst fnitter.
Men ofta möts jag av detta meningslösa fnitter, ett effektivt verktyg om man vill släta över vad man sagt. Eller skrivit.
Hur trovärdigt är det när man får ur sig ett 'Nu ska jag ta tag i mitt liv. Hihi!' Eller, 'Jag älskar dig! Hihi.'

Ungefär som att avsluta meningen med 'jag skojja bara'.

Vi hörs! Hihi!

@}-,--

Medicin, medicin, medicin med det samma!

När jag kom till jobbet idag blev jag uppkallad till sjuksköterskan, kändes som att gå in till rektorn efter en veckas skolk,,,, Eller liknande.

Jag hade missat att signera given medicin vid två skilda tillfällen, två skilda boende. Den ena medicinen var insulin, vilket hade resulterat i panik, blodsockerkoll och allmän förvirring. Oups.
Nu var ju ingen skada skedd, men det kändes rätt snopet, hade jag glömt detdär???

Dom har även blivit hårdare på rutinerna vid medicinering. Man får bara ge medicin på rummet, har Agda gått ut och satt sig vid matbordet så måste man släpa in henne igen för att ge medicin. Humant, tänk om Agda har atros och det gör ont i henne när hon går??

Det ryktas även om dubbla signeringslistor, en signatur när man tar ut medicinen, och en signatur när man har givit medicinen. Smidiga klubben,,,
Bäst att inte engagera sig i pensionärerna alls, bara tänka på medicinen.
'Hinner inte prata nu, måste signera'  Jo, eller hur.

Vad är det för mening med att ha delegering om det stjäl' tid från det arbete som jag faktiskt är där för att utföra? Det är frivilligt att ta på sig det ansvar en delegering ger, ungefär lika frivilligt som gymnasiet eller arbetsförmedlingen, så därför får man inte högre lön. Annars brukar ju lönen ökas med ökat ansvar. Det är därför chefen tjänar mer, exempelvis.
Eller, ja, det borde vara därför.

Men det innebär också att om jag avsäger mig delegeringen för, säg, tabletter, så minskar inte heller min lön. Och jag får mer tid till att göra mitt egentliga jobb. Till syvene och sist så är det sjuksköterskan och inte undersköterskan som är ansvarig för medicinen.

Nä, jag ska fnula lite på det där.

@}-,--

Neeeeej!!!!

Okej, jag har aldrig varit den som är tidig med saker och ting, så därför har jag inte sett den förut.

Jag talar om den vidriga 'slow-motion' reklamen för aladdin. Hatar den, varför kunde dom inte ha slopat den i år?

Eller slopa all aladdin-reklam, ingen är ju bra... eller?

@}-,--

Hets

Julen är här, la lala lalalala....

Jag var på stan med morsan idag, skulle kolla skor till henne och sen lite julklappar, såklart.
Härrejäklar vad folk handlar prylar! Barnleksaker, vuxenleksaker, kläder, heminredning,,,, I could go on and on and on,,,,
Nu säger jag STOPP!
Det jag konsumerar har tillverkats någonstans, fraktats därifrån och landat i en butik nära mig,,,En kedja av händelser som säkert är helt miljövidrig....
Det är meningen att jag ska köpa det och slå in det och ge bort det och sen hamnar det i en hög någonstans,,, bortglömt. Sällan eller aldrig använt,,,

Okej, mycke tjat om sånt här, men läs inte om ni inte vill.
Baj, baj.

Ville bara påminna om

 

Kommer ni ihåg domhär?

Men sluta gnäll då!

@}-,--


Ytterligare en dag till handlingarna

Tydligen var det en onsdag,,,

Kaffedrickande med Elin på dagen och ljusparty hos Sofie (hennes mamma förresten) på kvällen.
Utan vettig anledning är jag slut.
Trött.

Ser på kvällsöppet på fyran nu. Dom snackar om konsumtion i finanskris, ullaredsdokumentärer och handväskor åt kungligheter.
Humor.
Sanning.
?

@}-,--

Blir man inte lite trött?

Det tjatas om vem som är för eller emot ensamkommande flyktingbarn, statschefer på middagsbesök och Zlatan.
Det finns en massa saker som man kunde upplysa om istället för att berätta vem som blir den nya förbundskaptenen,,,
Eller EU-kommissionären,,,
Svininfluensan,,,,

Kanske om:Nedskräpning,,,Tjuvskytte,,,,Ökenspridning,,,Översvämning,,,

Eller?

@}-,--

När Linda rör sig står blixten stilla =P

Det är så det känns när man flyger från säng till arbetsplats på under 40 minuter,,,, Nykyrka-Motala, dimma, traktorer och grävmaskiner på vägarna,,,,
Linda i sin tvålkopp flyger fram,,,swooosch,,,,

Ytterligare några timmar i 'banken'. Göttigött. Hörde att en annan timvikarie bara lyckats få ihop kanske 30 timmar i november månad, så även om jag jobbar lite så jobbar jag ganska mycket,,,eller? Nån hade visst bara fått ihop fyra timmar, men inte kunde hon vara tillgänglig så mycket?
Äh, orkar inte tänka på´t.

Imorrn om det inte jobbas ska jag försöka få in en hörapparat i Märtas öra, laga köttfärspaj och åka och simma.
Får se hur dom planerna fortskrider,,,, Inte sovmorgon den dagen heller,,,

@}-,--

Tjohoo!

Fredagen sprang iväg med jobb och sånt och lördagen spenderades i Linköping med Emmie, Emma och Alice. Där gjorde vi av med pengar som iallafall jag inte hade...=) Äh, det får gå endå=P

'I morse' fick jag brått att fixa iordning i lägenheten, ser faktiskt helt hygglo ut nu. Gårdagens tvätt blev vikt, golven o-smulades och soporna sprang iväg. Sen kom sambon hem med den här bilden från dagens jakt, Han har känsla för det där ibland:Ser ni trollen och älvorna? Det gör nästan jag,,,,

@}-,--

Tjo alla glada=)

Sitter och väntar på att andra perioden ska börja mellan Färjestad och MoDo, tacka vet jag radiosportens extrasändningar på webben=)

Jag har haft en rätt så tråkig dag idag, blev en sväng in till stan för att lämna papper på arbetsförnedringen, arbetsförmedlingen. Sen blev det en sväng till mor och snacka lite skit.

Hem, laga mat och diska.
Sambo hem, äta mat och sticka till degerön.
Nyhemkommen med lurar på öronen.
Spännande=)

Nu börjar det!

@}-,--

Jahopp

Vaknade skapligt, satte mej med lägesrapporten för att fylla i, kände att jag hade all tid i världen=)
Sen blir jag bokad på jobb, alltid lika roligt=P Är redan uppe i 30-talet timmar denna månad, blir nog bra i slutet,,,, Money, money, money,,,
Har man råd med jul i år?

Tuddarp

Motalas stolthet, stället där allt försvinner,,,,
Förutom mjuka plastförpackningar???  Återvinningsstationerna spridda lite här och där tar mjuka plastförpackningar, men inte tuddarp. Why??
Pinsamt.

Sen kan jag tala om att min lilla bil rymmer en fotölj, två sopsäckar med kläder, en golvlamp-pinne, en julljusstake, två små plasthinkar och två personer=)
Jag hade rätt=)

@}-,--

Idag är det Tisdag.

Och eftersom jag rökte min sista cigarett Måndagen den 12 oktober klockan 06:50 så kan jag säga att jag varit rökfri i en månad=)
Hejja mej!

Förresten, en helt annan sak. Jag tror att jag kan få in en fotölj och två sopsäckar om jag fäller sätena i min bil, men min kompis tror inte det,,,, Det visar sig i eftermiddag, men vad tror ni?

@}-,--

20 år sedan,,, Vad har förändrats?

Det har väl inte ungått någon att det är 20 år sedan Berlinmuren föll. En otroligt viktig händelse i vår historia.Tänk om folk kunde bli lika engagerade när det gäller andra murar...Här är en fin från Gaza, lärde sig inte världen någonting?
Murar löser inga problem, de skapar bara problem...

@}-,--

Tiderna förändras

När jag var yngre brukade jag sitta vid köksbordet, käka knäckemackor, dricka o´boy och läsa Agent X9.
Nu sitter jag vid köksbordet, käkar knäckemackor, dricker o´boy och fibblar med datorn.
BIG difference ;)


@}-,--

Fy!

Vad är det första som man ser när tv:n hoppar igång klockan sju?
Jo, vansinne.

En Major på militärbasen Fort Hood i Texas i USA , hembas för ungefär 5 000 officerare och 45 000 'värnpliktiga', har skjutit vilt omkring sig. Han har i nuläget dödat 12 och skadat över 30 personer under en cermoni på basen.

Luktar det skolskjutning??

Tydligen var majoren en psykiater som hjälpte hemkomna soldater, en expert på krigsstress. Nu skulle han tjänstgöra utomlands och det verkar som om dödsskjutningen var ett uttryck av panik och protest mot detta...

Vuxna människor! Va?!?

God morgon förresten,,,

@}-,--

Imorrn är det fjeedag=)

Inget planerat direkt, man vet ju aldrig om man ska jobba, men annars inget förrens till kvällen. Om det inte är storm kanske det kan vara läge för en promenad?? Någon??

I övrigt känns det skönt att ha bestämt en grej, en sak jag har funderat på ett tag men inte riktigt kommit fram till. Men nu är det färdigfunderat, så då är man av med det! Gött=)

Ickerökningen går 'görsabra', inne på fjärde veckan nu,,,3+4 eller hur man nu kan säga,,,

@}-,--

Men gud va smidigt=)

Ibland är man bara för seg, visst har jag gjort det förut, men inte har jag tänkt på att det skulle vara ett alternativ när jag väl håller på. Jag snackar självklart om att föra över foton till datorn via bluetooth.

Kanske kommer det bli lite mer aktuella bilder på bloggen nu,,,,eller iallafall fler=)

 

I love it=P

 

@}-,--


Men vaf,,,

Någon vädergubbe sa igår att det skulle komma två flingor och sen inte mer,,,
I beg to differ;The wiew from my kitchen window,,,,
Snö! Nästan så man borde gå ut å skotta bort den,,,Några flingor,,,pytt.

@}-,--

Redan nu har jag...

Dammsugit, vikt ihop tvätten på torkställningn, vattnat alla blommor och ätit frukost.
Nu återstår disken, gå ut med soporna, fixa hår och ansikte ocmen förihelvete jäkla virusprogram, jag tröck för fan på OK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aja, jag ska iallafall jobba en skvätt nu mitt på dagen, sen blir det BINGO!
Hoppas, hoppas, hoppas,,,,,!
Ha det gött=)

@}-,--

Update:
Vinst!!! 600 riksdaler ^^
Sen köpte jag en ny bingopenna med, lila=)

Dagens bravader

Ja, jo, vad har hänt idag?
Efter min något misslyckade praktikjakt så piggades dagen upp av en lunch/fika på stan med Elin. Vi käkade och fönstershoppade så det stod härliga till, och visst behövs det ibland? Att gå omkring och kolla och prova kläder bara för att man kan...

Sen efter det drog Emma iväg mig till sjukhuset.
Där gick vi i källaren eller kulverten eller vad det nu heter och stod i kö en stund. Runt omkring oss var det barn som tjöt, osäkra föräldrar, tveksamma tonåringar och några sjuksköterskor. Vi skulle ta influensasprutan.

Jag är vaccinerad.

Kvällen spenderades i soffan efter en god middag. Okej, då och då sprang någon ner till tvättstugan, men ärligt, räknas det?
Nä, nu blir det nog en dusch och sen sängen. Bye.

@}-,--

'Det är inte riktigt så lätt'

Jag tycker inte om den frasen. Den är oftast nedsättande och får motparten att känna sig dum.

Jag sitter på ett vinnande koncept. Kommunen har inte råd att introducera nya vikarier, det är gamla nyheter. Jag ska ut på praktik i arbetsförmedlingens regi och det var okej om jag gjorde min praktig på de avdelningar som jag inte 'kan' nu. Jag tycker att det låter ganska lätt.
Sen har vi aspekten att jag bara skulle behöva praktisera en eller två veckor på varje ställe. Svårighetsgraden minskar enligt mig,,, Jag är inte heller helt grön, jag behöver inte 'lära' mig ett helt nytt yrke, bara ställets rutiner, hur svårt kan det vara?

Tydligen jättesvårt.
Skolorna ska ut på praktik, okej, fine. Men dom ska väl inte praktisera överallt och hela tiden??
En vecka, det är allt jag begär.
Eller ja, flera veckor, men inte på samma ställe =)

@}-,--

RSS 2.0