Det kanske är bäst att jag också....

Har ni tänkt på det här med att grannar i ett villaområde gör saker ihop fast isär? Klipper en gräset så klipper snart hela gatan gräset, grillen tänds klockan fem....
Målar en fasaden så är alla villor nymålade inom tre år,,,

Oftast är det någon som är först, och oftast är det samma varje gång. Ett par i övre medelklassen/medelåldern.
Anderssons tog in utemöblerna, klanske borde jag också göra det?

Varför jag tog upp detta ämne kan man fråga sig.

Jo, de senaste dagarna har jag och min sambo observerat ett någorlunda udda beteende hos våra villagrannar längre ner i backen.
Det har ju som bekant kommit kopiösa mängder med snö, snö som skottats bort efter bästa förmåga. Det har skottats så flitigt att våra kära villagrannar inte har något mer att skotta. Vad göra för att inte verka lata?
Lösningen på deras problem kom härom dagen. Dom hade ju inte skottat på taken!
Varje dag är det ytterligare en av dom som vågar sig upp på taket för att ta bort snön. Utrustade med snöskyfflar och snöslädar tar dom tag i ett för mig okänt problem. Tills nu.
Taksnön hos oss kommer nog få ligga kvar, inte tror jag att våran bovärd riskerar livet för att grannen har skottat taket.

@}-,--


Vem tror hon att hon är?

Dagen börjar med att jag blir väckt 20 över sex, ska jobba heldag. Det var inte så jobbigt på jobbet, men ganska turbulent endå. Dels snackades det ganska mycke om en sak som inte hör hit, men det medförde att jag och praktikanten hade morgonfika med den andra avdelningen, medans dom andra två hade krismöte med chefen.
Det var när jag snackade med den andra avdelningens personal som jag fick reda på det.

Jag har blivit grundlurad och överkörd, upp-plockad, uppäten och utspottad... För att sedan bli överkörd en gång till.

Kommer ni ihåg när jag snackade om att gå praktik på de avdelningar som jag inte hade introducerats på innan? Det var en lösning som var jättebra då arbetsförmedlingen skulle stå för hela kalaset, men hos min arbetsgivare var det stopp. Det var så mycke problem med det hela, bla, bla, bla.

En annan tjej har efter att jag fick avslag gått bredvid, tre veckor som arbetsförmedlingen stått för. Placerad av min kontaktperson på bemanningen.
Tydligen hade hon sagt att hon behöver fler ställen för att överleva. Inget ont om henne, all heder! Men varför hon och inte jag? Jag var först!
Varför bli ratad?

Snart har dom fikat klart där borta, telefonen blir mitt vapen. Hon ska få höra vad jag tycker.
Let the battle begin.

@}-,--

Bakattebayo!

Okej, jag sa att jag skulle gå ut, men jag har fortfarande kaffe kvar i koppen, sen ska jag gå ut!Måndag, Claro.
Stating the obvious.

Jag behöver köpa ett nytt bakhjulslager, igen. Varför sparade jag inte kvittot från förra gången? Har för mig att garantin är över ett år hos mekonomen,,,,
Ytterligare en femhundring i sjön, story of my life,,,

Härregud, snart är måndagen slut!!!! Haiaku!!!!

@}-,--

I'm electric....Hon upphör aldrig att förvåna ^^Nu ska jag snart iväg till födelsedagsfirandet av faderskapsgestalten. Mol allena, Roger is attending to his new car...
Hoppas att han blir klar i tid. Kommer att tänka på honom när jag äter SMÖRGÅSTÅRTA Moahahahaha.....
Okej, skämt och sido, glad att det inte är jag, synd att det hände dig. Puss!
@}-,--

Ett stycke ur Kommunalarbetaren

För hundra år sedan, 1910:

"Intaga vi en tjänares ställning i samhället, så framstår i regel också behov av en förbättrad ställning, men här i landet har blivit för sed, att de små och de verksamma de skola hållas nere på en lägre ekonomisk nivå, måhända därför, att man då tror sig bäst kunna bevara disciplinen, eller med andra ord bäst kunna uti synlig motto bevara aktningen för överordnade.
Ju strängare slavens herre varit, ju mer underdånig har slaven varit. Vår nutida slav han böjer sig visserligen, men under den lugna ytan döljer sig dock ett mer och mer växande missnöje, som förr eller senare tager bestämda former."

Förr eller senare,,,,

@}-,--

Okej, en till då

Med risk för att förvandlas till en fullfjädrad fjortisblogg,,,
Om gårdagens barr kallades Morgonsol så döper jag denna kreation till 'Hö'.Vet inte var jag fick underbettet ifrån, men jag har ingen ork att få till det perfekta kortet.

Annars idag då?
Jo, jobba några timmar efter mitt återbesök hos läkarn. Uppföljning av blodproven jag gav i måndags och en koll i övrigt.
Det blir lite dötid mellan de tu, så den tiden får jag nog leka brevbärare.
Jag hade kunnat sitta och fula hemma hos morsan, men nu är det så att dom gör allt för att komma bort ifrån mig och har hoppat på båten till de tusen sjöarnas land.
Får ta en annan morsa,,, ;P

@}-,--

Inte utan att man får lite ångest...

I dagarna har jag hittat min gamla klass på Facebook, det är jättekul att se hur många som studerar vid universitet långt hemifrån, vissa så långt bort som Australien! Ujujuj!
Några av mina forna fränder hade studerat utomlands, rest mycket och gjort SAKER!

Okej, kul för dom, verkligen. Jag menar det!

Men, då kommer den oundvikliga frågan; Vad har jag gjort av mitt liv?
Det var ett tag som jag ville allt, ville angagera mig politiskt, studera, vafan, spela innebandy! Men dum som jag var lyssnade jag inte på vad jag ville, utan på vad dåvarande sambon ville.
Hur långt kom jag med mina planer? Komvux.... Yeeaay,,,

Jag kan ärligt säga att jag inte vill studera i tre-fyra år framöver, och med min arbetssituation är det svårt att binda upp sig för träning med laget varje tisdagskväll, den där tisdagskvällen kanske är den enda arbetsdagen den veckan?
Fan.

Samma gäller kvällskurser, typ återuppta spanskan, franskan eller italienskan, inte kan kag betala kursavgift och sedan vara tvungen att ta ett tretimmarspass på bemanningen. Jag får inte neka jobb. Arbetsförmedlingen blir inte glad då...

Fan, jag har inte ens varit utanför Sveriges gränser sedan Lanzarote i åttonde klass...

Trött på mitt liv just nu. Nää, inte mitt liv men mitt arbete.
Hur kan man vara så bortskämd om man säger att man är trött på sitt jobb nu när det är huggsexa om jobben? Jag är ju knappt på jobbet heller. Inte ens halvtid,,, Men det känns som om jag jobbade 110% Alltid oroa sig över ifall bemanningen ska ringa klockan halv sju på morgonen.
Snacka om negativ betingning.
Nästan värt att söka jobbet som telefonförsäljare 75% med fast lön bara för att få fasta arbetstider...

@}-,--

Varsågoda

En liten kreation som jag bestämt mig för att kalla 'Morgonsol'Framför mig ser jag ett hår-slagsmål som heter duga,,,

@}-,--

1-2%

Det är ingen hög siffra.

Det är nämligen så att den svenska köttindustrin systematiskt har avlat fram Belgian Blue. Efersom vi är med i EU kunde vi inte som land förbjuda rasen, men alla producenter och slakterier kom överens om att inte beblanda sig med rasen.
Nu har det gått så långt att sverige kan avla på en inhemsk variant. År av sperma och tjursmuggel har lett till att 1-2% av alla kalvar som föds är av rasen Belgian blue.
Värt att tänka på är då att alla kalvar som föds inte går till köttproduktion, vi har ju mjölk ochså. Detta ger en högre siffra i köttdisken.

Iblan skäms man över att vara människa...Usch!

@}-,--

Inte som alla andra

Idag har vi varit hos Rogers farmor och blivit bjudna på middag. En god köttgryta. Vi pratade lite allmänt om alltifrån skidskytte till ökat våld i samhället. Trevligt att ha annat i huvudet ett tag.

Innan vi åkte skulle Rogers farsa och faster komma förbi oss en stund och sen skulle vi åka upp, jag hade fixat lite kaffe och så. I normala fall, OM man har något med sig i en sådan situation, så är det en grönsak av något slag, blomma eller så. Men inte Stephan inte.
Han har med sig 6,8 kg kött. Ett storpack var med kotletter, karrékotletter och nötfärs.
Jag hade visst sagt när vi pratade på telefon att jag lagade frysköttbullar och snabbmakaroner, och det var ju kanske inte den roligaste maten,,, Tack Stephan!Nu senare på kvällen ska det göras biffar och annat med Emma. Vi hade pratat om det någon gång, och nu när tillfälle gavs=)
Jag hade inte tillräckligt med fryspåsar till färsen, och det är bättre att frysa in biffar i lådor,,,

@}-,--

Depp

Fyfan va livet leker ibland, men det är sällan och inte nu.
Jag har sån jäkla ångest över den där medicinen. Jag hade inga problem med min lilla cysta, dessutom hade den börjat att krympa själv. Ingen smärta, ingenting alls.
Men, den hittades.
Fan utsätta sig för sånt jävla GIFT.

Nu har jag ont i magen, känns som om någon försöker rengöra mellan mina tarmar med extra tunn tandtråd. Men det var en normal grej efter behandlingen, så det är bara att leva med ett tag.
Det är dom plötsliga gråtattackerna som är värst. Sån där jäkla ful-gråt, ni vet där ansiktet blir helt förvridet och näsan bara rinner,,,
Frustrerad är jag.

Det var inte såhär allting skulle bli.
Spola tillbaka och gör om, gör rätt! Hur kunde allting bli så fel?

Jag kunde väl ha stått på mig lite mer?
När dom förklarade att kroppen själv repade sig, att dom bara skulle ge den en skjuts.
Vad jag har hört är det farligt att ta genvägar,,,,,
En genväg som innebär ångest och oro i tre jäfla månader!
Om ni träffar mig i April vet ni att jag överlevt....

Aaaghh!

@}-,--

The view from my kitchen windowDet är nice!
Okej, det är inte någon skärpa, men vad göra? Det bara skulle bevaras!

@}-,--

Morrn, morrn!

Jag tog en sovmorgon i dag, och en sovkväll i går, så jag har sovit en hel del. Börjar bli bra på´t =)
I dag hade jag tänkt mig att damma av lite här hemma, kanske ta ett varv i badrummet med. Eftersom vi har nada ventilation blir det dammigt bara man drar av en ruta toapapper eller skakar på huvudet,,,,

Fast först ska jag ringa till Telia och ordna med räkningarna. Vill inte ha dom alls, men om jag måste så vill jag helst ha dom varje månad i stället för kvartal.
Goodie, goodie.

@}-,--

Rena ytor!

Fan va skönt.

Ibland krävs det inte mycke mer för att få lite sinnesro.

Fast, det förstås, lite tekniska problem med filöverföringen efter mobilåterställningen bytte sinnesro mot sinnesoro...

@}-,--

Då var man injecerad,,,

En laddning cellgift, rakt in i skinkan.
Lite läskig färg på vätskan, illgul, och världens största nål... Nä, men allt är väl relativt?
Jag överlevde i alla fall, men lite skeptisk blir man när sköterskan säger: 'Jag sätter på ett plåster, det kan ju läcka ut lite och det är ju inte bra om du kommer i kontakt med det,,,'
Eller hur, som om jag inte redan hade närkontakt av fjärde graden,,, =)

Dum som jag är frågade jag vad läkemedlet hette, fick svar och kollade på nätet. Ujujuj vilka latjo biverkningar man kan få om man har otur...
Vad sägs om 'ryggmärgsdepression' 'anorexi' 'blödande magsår',,,
Hmpf.

Sen tänkte jag på en annan sak.
Det var faktiskt ingen som frågade om jag ville ha någon behandling över huvud taget. Man hittade något som sågs som ett problem och skred till handling...
I går tog dom ju nya prover och dom visade förutom att min lever fungerade hyggligt, att mina blodvärden hade sjunkit lite. Frågan är då att om man hade väntat lite längre, hade min cysta försvunnit av sig själft och blodvärdena återgått till normalt? På helt egen hand?
Det får man aldrig veta, det man vet är att just nu i min kropp cirkulerar ett cellgift som kommer att ligga kvar i mitt system i tre månader.

Tre månader.

Ryggmärgsdepression,,,

@}-,--

Läkarvetenskapen har nog gått framåt,,,,Kanske

Idag var dagen då jag skulle ha opererat mig.
Jag skulle ha blivit sövd och dom skulle ha plockat bort en cysta från en av mina äggstockar. Jag såg inte fram emot detta, jag är i allmänhet emot operationer som görs bara för att kolla läget, och eftersom jag inte ens märkt att jag hade denna cysta så var jag väldigt tveksam.
Man kan ju fakriskt dö under narkos,,, Uhhh,,,

Men nu var det så lyckligt att min kropp tyckte samma som jag och hade krympt cystan, läkaren som kollade idag såg faktiskt ingen cysta alls, bara lite vätska.
Men för att få bort allt det onormala och återställa mina blodvärden inom rimliga gränser ska jag få en spruta imorgon.
Sprutan innehåller en form av cellgift, typ som det reumatiker kan få när dom har verkligt svåra besvär. Bevisligen överlever dom, så även jag? Hehe, klart!

Så, till det riktigt viktiga i mitt liv;
Jag tror att jag har löst skafferifrågan!
En hyllenhet med fyra rejäla lådor bor nu i köket. I den har jag mina (säger man specirier??) skafferivaror, dom bodde ju förut någon annan stans, men dit har lite städskrubb flyttat,,,
Jag är nog nöjd nu. Bara att vänja sig vid var allt är förstås =P

@}-,--

Vad gör man =)

För sjuk för att jobba, för frisk för att sitta hemma,,,
Man hör med sin arbetslösa kompis och åker iväg en sväng, bränna lite pengar,,,
Ullared.
Perfekt nu när dom flesta är panka och inte alls har någon lust att handla nåt. Max två före i kassakön, det är lyx...
Morgan är smalare nu,,,

Aja, efter en sån tripp blev jag ju självklart lite förkyldare (mer förkyld,,,), men det ska inte hindra mig imorrn, årets första arbetspass. 0700-1130  1615-2115. Gött. Sen jobba 0700-1600 på söndag, inte vet jag men det kanske inte blir så många fler timmar denna månad.
På måndag ska jag nämligen operera mig.
Det är inget allvarligt, ska bara ta bort en cysta på äggstocken, men ja vet ju inte hur jag känner mig efteråt så det blir nog inte att jobba 200% i allafall...
Det är inte ens säkert att den är kvar på måndag, men man ska förbereda sig på det värsta och hoppas på det bästa,,, Right?

Aaah! ser ni vad klockan är? Jag måste verkligen knyta mig nu,,,

@}-,--

Iiih! Ka-ka-kallt,,,,,

Se själva:Jag går inte ut innan solen går upp!

@}-,--

Är folk rädda för snö, eller vad är problemet?

Har jag missat nyheten om att parkeringsplatserna blir färre så fort det kommer lite snö? Eller kan det vara så att folk inte kan parkera när det är vinter?
En person med den minsta logistiska förmågan i världen kan räkna ut att det får plats tre bilar till på 'våran' parkering. Men, eftersom det är decimeterhöga läskiga snövallar här och där så får man parkera som en påse nötter under inflytande av alkohol,,,,
Återigen får jag parkera på den 'andra' parkeringen som tillhör den andra längan... Trött på´t!
Men inte kan jag begära att stora bilar som volvo och liknande ska köra över en liten snösträng, tänk om dom voltar i farten? Eller råkar få användning av stötdämparna? Hemska tanke,,,,

@}-,--

Tidig morgon

Jag var uppe med tuppen för att hinna fånga 'min' bemanningsassistent prick halv sju.
Det hade blivit något knas med sjukskrivningen i fredags, avdelningen hade inte skickat iväg utan löst problemet inom de egna leden istället. Alla röda dagar och vanliga helger ställde till problem för mig då jag inte för allt smör i småland kunde stiga upp innan tio när jag var som sjukast. Det är lite bättre nu, men inte bra, så det är bäst att stanna hemma.
Aja, rätt ska vara rätt, och eftersom bemanningen inte hade den blekaste om att jag var sjuk tyckte jag att det vore snällt att upplysa om detta =) Speciellt då jag har två jobbpass idag...

Efter min telefonkonferans ville jag gå och lägga mig igen, men icke. Ingen ro i kroppen alls, så jag tog hand om disken istället, och torkade i köket, sen stoppade jag in den vikta tvätten på sin plats,,,
Allt samtidigt som jag kvävde små hostatacker. Det lät nog kul när jag vimsade omkring, ungefär som om jag småskrattade eller lekte lok,,, Tur att man var ensam uppe=)

Nu rör han på sig däruppe, dax att knäppa på den färdigladdade kaffebryggaren!

@}-,--

Det går utför,,,

För hur blödig är man inte när man börjar böla när Lasse trillar i vaken i barnen i bullerbyn-filmen.
Vad kommer sen? Gråta så fort man ser en hundvalp?

Annars mår min förkylning prima även såhär första dagen på nya året. Men man kan se det såhär; det kan bara bli bättre=)

@}-,--

Ps. JAG VILL INTE ATT LAMMUNGEN SKA DÖ!!!!
(gu va jag tjuter,,,)Ds.

RSS 2.0