Förresten...

Sorgligt nog kanske vi blit internetlösa en stund efter flytten, inte för att jag uppdaterar hela tiden, men endå. Fast när vi väl har flyttat in så ska det gå fort att ordna.
Bara så att ni vet^^

@}-,--

Nu ska jag snart iväg

Det är arbetsförmedlingen och jobbgarantin för ungdomar som gäller. Det skulle ta två timmar ungefär.

Resten av dagen ska packas och städas fram.
Två fönster att putsa och en balkong att gå över igen.
Garderoberna ska packas ner.
Mattor ska dammsugas och rullas ihop..
Kärror ska fixas och packas delvis om inte helt.
Golv ska dammsugas och torkas.
Golvbrunnen i badrummet ska göras ren,,,
M.m, m.m.

Jag har att göra, vad gör ni?

@}-,--

Storm??

Ja, det kan man fråga sig, det regnar som fan på vardagsfönstret. Tror nästan att rutan ska gå. Sen regnar det in på balkongen också,,, Hmm, från två håll, twister på G?

@}-,--

I'm alive ^^

Sitter just nu och tittar på hur dom syr ihop en tarm på en nyfödd, fan va smått och vilken tur att dom kan göra sånt.
Anledningen till att jag sitter och tittar på tv:n är att jag är lat och tar en paus i packandet.
Jag har vandrat ner i förrådet och plockat lite där, va med skit man har=) Sen har jag plockat lite här hemma, väldigt lite...
Svårt att göra det ensam, vad ska sparas, slängas, läggas undan? Nä, Roger borde komma hem snart.

Over änd out=)

@}-,--

Den gick igenom!

Men bara precis, och knappt det,,,,

 

På riktigt skrev besiktningsmannen ner värdet, men det är inte officiellt, så säg inget=P

Han sa också att jag antagligen kör för försiktigt, och om jag 'blåser ur' bilen ibland så skulle värdena gå ner,,, Alltså; gasa mer så blir det bättre för miljön=)

@}-,--

 

Vad är det med texten???


Morgonstund,,,

Straxt efter sju vaknade jag av att sambon fick ett telefonsamtal från min syster. Jag hade som vanligt lagt min mobil någon helt annan stans så hon fick inte tag i mig. Det kanske var lika bra,,,,
Det var nämligen så att lilla bilen inte ville iväg med barnen i morse och snäll som han är sa Roger att han skulle komma på stört. Jag blev tillfälligt pigg och satte mig upp i sängen varpå Roger sa att jag lika gärna kunde somna om. Nä, sa jag.
När han kom hem för en stund sen sov jag som en liten gris=) Nöff, nöff!

@}-,--

Nu är det krig!

Dagens plan:
Åka upp till Degerön för att titta på hockeymatchen mellan LHC och Hv 71.
Den skulle börja sändas klockan halv fem, en repris från igår. Canal+ har ju köpt rättigheterna till nästan varje elitseriematch, så idag var så att säga min enda chans att se premiären. LHC:s första match,,, Jag hade längtat och det skulle bli så jävla trevligt...

Kanalen stämmer, tiden stämmer, men det är en JÄVLA FOTBOLLSMATCH!!!! Inte fan var jag sugen på att se en repris från premier league. Kollar text-tv, det ska tamejfan vara ishockey!!!

Ringer till canal digital och pratar med den segaste jävla blondinen i stan.
'Jaha, eh, men det ska ju vara ishockey,,,'
'Vad tror du att jag ringer för???'
'Jag ska kolla på våran tv, vänta lite....'
',,,,,,'
',,,,,'
'Men, det är ju en fotbollsmatch.'
'Det är liksom därför jag ringer,,,(daaaa)'
'Men det måste vara canal digital som har ändrat i tablån'
'???, Suck, hur kommer jag i kontakt med dom då?'

Jag fick numret och ringde till en annan avdelning eller nåt. Där får jag prata med en människa som inte har nån jävla aning om någonting.
Efter lite knappande på datorn kan han förklara läget:
'Vi var tvugna att flytta på en annan match så då blev allt liksom förskjutet'
'När bestämde ni er för den här ändringen?'
'I morse.'
'Men varför har ni då inte ändrat på eran text-tv? Det kunde ju vara idé att informera om ett sånt här idiotiskt drag, eller?'
' Jo, nu brukar vi ju göra det, men har visst missat det den här gången.'
'Tydligen. Hej.'

Vemfan tror dom att dom är, om ingen har fått nån info så är det väl inte en jäkel som vill se på den där förbannade fotbollen, va!?!
Resten av alla program har ju också ändrat tider, hela jävla dagen! Vem blir glad av sånt??? Nu gick 'min' match tydligen klockan tio i förmiddags, men man kan ju undra om dom hade några tittarsiffror....

Ska dom ha monopol över elitserien så har dom väl ett ansvar också! Jag är så jävla förbannad så det finns inte. GGGGRRRAAAAAGGGHHHHHH!!!!

Ska jag vara tvungen att fara land och rike runt och lägga dyra pengar på att se alla matcher live som jag vill se? Ska jag be canal+ att dom ska betala biljettpriserna? I dont think so,,,,

Till alla er som surar över när ett program blir inställt på grund av sport: Ni får i allafall en förvarning! Hur tror ni att jag känner nu när en sportkanal ställer in en match för en,,,,,annan match? Jag blir fan inte klok på det här.

@}-,--


Vilken flax=)

Jag hade precis kommit in med hunden när regnet började slå mot rutan, ibland har man tur. Rätt bra att man inte låg och drog sig längre än man gjorde=P



Såhär mysigt var det igår=)

@}-,--

Jag gör väl ett nytt försök

Tänkte att jag skulle updatera i morse, men i min iver råkade jag visst klicka bort alltihop,,, Blir sur och ger upp, Man är väl bara månniska endå?

Vi har haft besök nu sedan i lördags. Rogers farmors vovve, Kajsa är här och stannar till i morgon. Det känns så bra att vara 'hundägare' om än bara tillfälligt. Lätt att framtiden innehåller en hund. Sen kanske man aldrig kan få en så lugn och snäll gläfsis som Kajsa, men endå.

Nu väntar jag mest på att posten ska komma, dagens spänning...

Nä, orka.

@}-,--

Ps. Boxrar fiser. Ds.

Nyss hemkommen från en kortkväll (natt?)

Jodå, dagen fick avslutas med ett par tre partier kort hos Johan och Emmie. Humör på topp och humorn i botten, som det ska vara=)

Annars då?
-Jo Mathias klarade sitt körkort igår, grattis mannen! Självklart var vi tvugna att åka upp till lilla lappland i en 'överraskningskaravan'. Det var nämligen så att varken hans mor eller 'plastpappa' hade nån aning om nånting=P
Vi lånade en bil av mina kära föräldrar så att vi kunde åka varsin. Lite som en kul grej. Väl där blev det glada miner såklart.
Min lilla tvålkopp fick sig en ny lambdasond och ett oljebyte, får inte det ner Hc-värdet så vet jag fan inte...

I förmiddags ringde mah bitch från bemanningen och frågade om jag ville ta ett pass på ett nytt ställe. ?. Tydligen vill inte enhetschefen punga ut med introduktioner utan tycker att vi liksom bara ska 'hoppa i' och kunna allt från början. Tur att jag inte var medicinansvarig, hade nog sagt ifrån då. Hur ska virriga jag kunna hålla reda på vem som är vem när man inte träffat människorna innan?
Nu gick det bra alltihop och jag har fått ett nytt ställe=) yeay! (vågen,,,)

Sen har vi varit och besiktigat audin, det gick bra förutom ett bakhjulslager, som förövrigt är billigare än till min bil, men det kanske bara behöver spännas. Kunde vara värre.

Nu väntar en dusch och sängen, tydligen ska jag klippa gräs imorrn? Why?

@}-,--

Sitter och väntar på att klockan ska gå,,,

Jag kan nämligen inte få tag på min handläggare förrens klockan blir ett. Tydligen på nåt möte eller så.

Sen blev jag überlycklich i morse när det ramlade in en massa sms, trodde ju direkt att det var jobb på G, men icke. Ett p-möte i oktober, sen en förvarning om att det ska komma ett mess om p-möte i oktober ??? Vad jobbar dom med därborta,,,
Tur att det inte är jag som står för deras lön.

En roadtrip till Borensberg för att hämta en dyna som fått nya kläder bidde det för nåra timmar sedan, pigg och glad,,, Aja.

@}-,--

Vilken underbar jäkla dag,,,

Planen var att dra till biltema lite tidigt för att köpa lite bildelar till både min å sambons åklåda.

Såhär började det;
Vi vaknade sent.
Min fil var ljummen imorse, ergo: trasig kyl.
Springa över med frysvaror till morsan, ringa bovärd och allt som hör till.
Ingen frukost.
När jag snubblar hem snackar Roger i telefon, Lillebror på akuten.

Bara perfekt.

Istället för biltema spenderade jag mitten på dagen i svampskogen, där guidade Ewa och jag och Sofie skuttade glatt efter. Jodå, vi kom hem med en del svamp.
Väl hemma rensar jag svampen å steker den, sen dyker Emma förbi för att hämta upp mig till sista bilbingon i Vadstena.
Vinst till Emma, grattis.

Hemma sitter jag nu, Roger, Mathe och Elin spelar 500 och nästa omgång hoppar nog Emma och jag in med. Så är läget.

Full rulle från start och jag har käkat lite yoghurt, två bananer, druckit juice och proviva, dragit i mig en kokt med bröd och nån liter kaffe. Rätt hungrig nu, men imorrn ska jag äta ordenkligt -jag lovar=)

@}-,--

Ett ruttet ägg

Jag har dom senaste dagarna kollat på youtube och sett hur dom med dold kamera filmar hur det går till på kläckningsfabriker, hos äggproducenter och Broiler-farms.
Helt enkelt vidrigt.
Klippen visade hur kycklingar blir av med spetsen på näbbarna i en hemsk maskin, att tuppkycklingar mals levande och hur genmanipulerade kycklingar växer så fort att dom inte kan gå (Kommer ni ihåg 'belgian blue'?)

Ingen av dom kan gå normalt,,,

Jag kunde inte sitta och titta på den där skiten och intala mig att det inte går till så i lilla svedala (klippen var från england, USA, frankrike,,,,) Så jag har googlat den här förmiddagen, jag har läst forskningsrapporter och lagar, kollat på både djurens rätt-sidor och surfat in på producenternas sidor.
Vad har jag då funnit?

Det är enligt svensk lag förbjudet att 'trimma' näbbar på kycklingar. Okej, det är ju bra, men sen då?
Äggproducenterna importerar ju endå kycklingar från andra länder där det är tillåtet,,,

Näbben innehåller massor av nervändar och att bli trimmad innebär både akut och kronisk smärta.

Köper man ett kravmärkt ägg så har hönan behandlats någorlunda bra, med möjlighet till sittpinne, sandbad, utomhusvistelse och allt det där, okej, fine. Men sen när jag läste om olika stressfaktorer så pekar dom på dom stora 'flockarna', och hör och häpna-dagsljus?!?
Tydligen triggar dagsljuset igång dom naturliga instinkterna i en annars onaturlig miljö och dom stackars hönsen vet inte vart dom ska ta vägen,,,,

Tänk er Emil i Lönneberga och hönsen där, dom mådde bra, var inte stressade eller hade kala fläckar. Dom var kanske som mest 20 stycken och kände varann.
I dagens 'industri' kan det vara upp emot 10 000 kycklingar/höns på en yta av en fotbollsplan, vad har dom för sociala chanser i livet???? Noll.


Här sorteras tupparna ut. Dom kan inte lägga ägg och är därför onödiga. Köttkvarnen nästa...

Tydligen är det så att dagens värphöns har avlats fram så att dom ska lägga så många ägg som möjligt på så lite foder som möjligt. Det innebär att all energi går åt till att värpa så att ett djur som annars lever i upp till tio år idag har en beräknad livslängd på två och ett halvt år,,,

Inflammationer och öppna sår är vardag när man tvingas att lägga ägg efter ägg.

När hönsen sen räknas som förbrukade avlivas dom, klippen visade på omänskliga metoder och ingen av dom svenska hemsidorna jag var inne på kunde redogöra för hur dom här förbrukade hönsen tas om hand. Informationstexten på en sida berättade om att tuppkyclingarna avlivas redan på kläckeriet, men ingen info om hur.
Blir dom också malda levande som sina brittiska kamrater? Jag kan bara hoppas att så inte är fallet, men sen kan man ju inte vara naiv,,,

@}-,--

Kräftor=)

Idag var det minikräftskiva hos morsan, gu' va gôtt!
Jag är fortfarande mätt, hehe,,,
Systerdotter Julia fick assistans av mig när det kom till att skala de små asen, antagligen var det för mycke jobb för den lilla maten, så intresset svalnade rätt snabbt.
Det var inte så att jag skalade åt henne, men jag visade hur man bäst skulle gå till väga. Hon var rätt så duktig men hon hade lite problem med dom vassa och hårda delarna, så där fick hon lite extra hjälp. Jag känner att jag gjorde en god gärning, tänk vad pinsamt det vore om hon kom upp i vuxen ålder och inte skalade sina egna kräftor,,,:O
Nä, inte mina syskonbarn inte!

@}-,--

Det var roligt, nytt och spännande igår på jobbet.

Nu kan jag inte berätta detaljerat vad som 'went down' på jobbet igår, men lite saker kan jag dela med mig av,,,

Det som var roligt var att en rullstol fick punka, okej, inte kul tänker ni.
Men när rullstolens ägare var iväg på en aktivitet och lånade en annan stol så att den andra kunde lagas visade det sig att vi var tvugna att leta på en ersättningsstol över helgen. (Den andra lånestolen var bara en transportstol som man inte kan köra själv)
Under tiden människan var på aktiviteten så kunde jag således slipa på mina rullstolskunskaper. Jag och en annan pensionär 'tävlade' i korridorerna, jag trixade och snixade runt olika 'hinder' som bord och trösklar,,,
Apkul!!
*note to self; kolla upp om man kan ta bort trösklarna på ett bra sätt, det är inte handikappsanpassat oavsätt om dom påstår det*

Det nya var en ny kund/hyresgäst, störtskön=)
Jag tycker det är jättekul när det dyker förbi lite speciella personligheter på äldreboendena. Det är ju inte meningen att man ska sluta ha roligt bara för att man kommer in på ett hem, eller hur?

Det som är spännande har inte så mycket att göra med pensionärerna, utan det är en arbetssituation som kommer bli ohållbar inom en snar framtid. Det handlar om mornar och kvällar på en av avdelningarna som har blivit otroligt tung på sista tiden.
Man skulle kunna lösa det genom att man sätter in en extra personal på helgmornar (då man bara är två) Och alla kvällar (då är man också bara två). En enkel lösning på pappret, men nu är det spartider så då 'löser' man det på annat sätt. Nu i helgen ska nattpersonalen försöka 'ta upp' en eller två på den avdelningen exempelvis.
Men det kommer inte hålla i längden, dom kan inte lägga om sitt arbete hur som helst då dom har medecintider att hålla, dom ska prata ihop sig om vad som har hänt under natten osv. Sen kan det ju inträffa något oväntat såklart. Lösningen blir då att nån stackare blir väckt tidigt som fan, typ fem eller så.....
Dagpersonalen försöker med att 'gå över' från grannavdelningen och hjälpas åt så gott det går, men i slutändan behövs det nog förstärkning om man inte vill ta sjukskrivningar som följd.
Två eller tre timmar varje kväll och kanske tre timmar lördag och söndag morgon. Det kanske inte är dom mest lockande passen, men jag anmäler mig frivillig=)

Okej, blev ett ointressant inlägg om man inte jobbar där, men gissa vad?
DET ÄR MIN BLOGG! hehe,,,,

@}-,--

Bitterfitta!

Alldeles nyss ringde bemanningen, tydligen hade dom skickat ett mess om ett pass idag???
Första informationen jag fick när jag började där var att dom alltid skulle ringa om det gällde samma dag. Jag ifrågasatte detta och fick då till svar : Ibland skickar vi ett mess istället för att vi inte vill väcka er om ni sover...

Yeah right, dom gångerna som ni ringt klockan sex för att upplysa om att jag ska jobba klockan halv tolv då???
Nu var visst min telefon död, men när jag fich liv i den visade det sig att messet var skickat klockan åtta, åtta! Det är väl inte så farligt att väcka någon då eller?

När jag på telefon verkade förvånad och frågade varför dom inte ringde och fick detta knepiga svar så sa hon sen, "Men vill du inte ha passet så kan jag ge det till någon annan, inte mer med det"
Hur drygt som helst! Någon har GUDSKOMPLEX, tror att dom är allsmäktiga, shit alltså.

Klart att jag ska jobba, så det blir inte mycke packande för min del ikväll. Börjar nu klockan två och går till kvällen, så vi får se vad som hinns. Sen skulle Anton komma ikväll med, lite halvmycke på en gång nu känner jag=)

@}-,--

Morgonbesök

Telefonen ringer, i en suddig och trött värld uppfattar jag att sambon svarar och kliver ur sängen, stegar ut i köket och slår på kaffebryggaren... Detta kan inte vara bra, kanske bäst att vakna.
Morsan kommer snart, säger han.
Innan jag riktigt har vaknat har jag kommit fram till att det är bäst att jag tar på mig lite kläder...

Det var inte bara 'morsan' som dök upp, hon hade med sig Zanna och Theo också. En rätt så trevlig start på en fredag med fint väder=)
Man kanske skulle gå över med dom där tallrikarna till min egen mamma efter att jag plockat reda på diverse kramdjur här och där,,,

@}-,--

Förmiddag

Okej, kanske bäst att jag ber om ursäkt för ett rörigt inlägg igårkväll, men jag var bara så förbannad. Ni kan säkert förstå varför=)

Nu ska vi snart över till Ewa å plocka upp lite kräftor. Å va gott det är med kräftor,,,=)

Nä, titta klart på nyssheterna och sen dra lite i håret,,,, Tje´ne!

@}-,--

Debatt på svt

Ungdomar kastar sten och bränner bilar, poliser tar det säkra före det osäkra och stannar och kontrollerar alla dom stöter på...
Jag blir så trött.
Uwä, uwä, jag har inget jobb och ingen fritidsgård; Jag bränner en bil så lyssnar dom säkert!
Hur fan funkar huvudena på domhär ungdomarna? Om jag får tråkigt så slår inte jag in en ruta. Var är logiken? Nä, väx upp!

Inte ska en utryckande brandbil få en sexkilossten genom rutan!

Skyll på polisen, skyll på nedlagda fritidsgårdar, större klasser, skyll på politikerna,,, Det är lätt. Svårare är det att skylla på det egna beteendet. Fan, det är nästan så att jag skäms, jag är också en ungdom liksom, tänk om folk över trettio tror att jag resonerar på det sjuka viset,,,,pinsamt!

Vad hände med respekt för andras egendom? Är det ägaren till den utbrända bilen som bär skulden?
Om brandmännen inte kan komma fram till det brinnande huset kanske folk kommer till skada eller dör, till vilken nytta? Kan inte någon förklara, för jag fattar faktiskt inte...

@}-,--


Nyäten=)

Japp, det blev mat idag med, tänka sig=)
Snart ska vi iväg till lilla lappland för att pilla lite på bilen igen, men innan ska jag lämna dom trasiga kläderna till morsan. Bovärden tyckte att det var bäst då han endå skulle dit imorrn och hade ett pressat schema. Lite paff blev jag när han sa så, hur visste han vem min mamma var lixom? Men världen är nog inte större=)

@}-,--

Å jag som trodde det var måndag....

Men det är nog inte konstigt efter min 'bra-dag-start'.
Först vaknar jag på tok för sent. Sen när jag sätter mig för att sortera tvätten som fortfarande är fuktig efter kvällens tvättstugta (trasig torktumlare) så märker jag att det är hål i kläderna! Små jäkla hål efter trumman i maskinen. Apförbannad ringer jag till bovärden så att han kan se eländet.
Jag ska samla ihop dom trasiga kläderna och höra av mig imorrn så att han kan visa sin chef, fan om dom inte ersätter mig på en gång.

Sen hade jag ett jävla göra med comhem, inte det att dom inte går att diskutera med, dom kopplar ju för fan bort mig efter 15 minuters kötid, TVÅ gånger!!!!! Sen när jag ska prova igen senare så har dom stängt den förbannade kundtjänsten! Helt jävla underbart!

Nu sitter jag här och känner att det blir träningsvärk imorrn, på kvällen har det wiiats med Martin och Sofie. Jag tror nog att jag får erkänna mig besegrad i baseboll,,, men jag är fortfarande född 86! =P

En fika på stan med Henke blev det med i eftermiddags också, har inte setts på flera år. Han var sig lik, sen träffade vi lite andra bekanta från högstadietiden med, kan nog bli en kul återträff om några år=)

Okej, det har hänt andra grejjer med, men vem är intresserad av alla detaljer i mitt liv lixom? Äh, rundar väl av här, baj, baj

@}-,--

Ny vecka, nya tag

Jag har precis packat ner tre lådor från köket, det var normalstora flyttlådor, dom väger normalmycket,,,men det märks inte direkt att det försvunnit något! Jodå, om man öppnar skåp och så, men det var ett litet antiklimax när jag insåg att jag lixom packat i hemlighet....

Efter jobbet i lördags blev det IKEA, aningen stressigt i början, men sen gick det bra. Utan listan får man handla ur minnet, det funkade det med=)
Lite synd bara att inget blev monterat, men extra kul sen när man väl flyttar. Blir förresten ingen tidigare flytt, vi får vänta till månadsskiftet... Fast, då hinner jag ju packa i lugn och ro, alltid nåt.

Sen har jag fått höra glädjande nyheter!
Jag önskar er lycka till och Grattis än en gång!!!

@}-,--

Effektiv fredag=)

Tänk vad mycke man hinner med när man blir väckt på morgonen. Från klockan åtta när telefonen ringde har jag hunnit att färga håret, fixa frisyr och smink, käkat frukost och ringt och tjatat på bemanningen så dom inte glömmer bort mig. Jädrar=)
Nu snart ska jag till jobbet för ett långpass, likadant imorrn och på söndag, så det blir inget IKEA för mig idag, kanske imorrn efter fyra, jag och resten av sveriges befolkning,,,,

Igårkväll var det fortfarande torsdag och det betyder bilbingo=P
Den här gången var det Emma, Hanna, Elin och jag som spelade. Spänningen var olidlig, ett nummer återstod...
BINGO, Tuta!!!!

Grattis Elin till 7 000 kronor!!!! (Typisk nybörjartur) Jag är inte ett dugg avundsjuk *eller hur*

Kan ju trösta mig med att dom har höjt min ersättningsnivå på a-kassan och att jag skrapar ihop 26 timmar i helgen, alltid nåt. Mmm, alltid nåt=)

Hello friends and foes ;)

Ikväll är jag glad, och arg.
Glad för att det kanske är slutmekat med min bil om den klarar besiktningen imorrn (hoppas, hoppas)
Arg för att jag måste bråka med idiotiska elbolag imorrn, får se hur det går. Elbolag är ju inte direkt kända för att vara smidiga,,,

Fan, igår var en riktig flytt-dag, först kånkade vi på mina päron från ett hus på gården till ett annat:) Sen bar det iväg till Norrköping för att omlokalisera Rogers lillebror Jimmy. Allt som allt var vi klara vid halv åtta/åtta, sen blev det pizza med Mathe (som hade varit behjälplig i Norrköping) och Elin som snart ska operera knät (hoppas det går bra! Håller en tumme!)

Var det nån mer än jag som såg på Octomom igår?
Jag såg inte hela dokumentären utan mest snuttar här och där, men jisses! Där kan man lungt säga att nån har behov av att vara extrem, en stor fjortis enligt mitt tycke. Det handlar inte om att hon har en massa barn, men sakerna som kommer ut när hon öppnar munnen "I guess you could say that my mom helped me out alot" Härregud, vad annars kan man kalla det när hon får bo hemma med sex ungar??
Tacka din mamma innan du säger nåt annat din övervuxna tonåring!
Shit!

@}-,--

RSS 2.0